Welcome Vintage Lovers! Let's get carried away and enjoy the mirage of Vintage, Retro and Second Hand Clothing & Accesories

Tuesday, April 20, 2010

Cum a fost la French Bazaar...


Daaa, nu am rezistat, recunosc ca nu sunt atat de puternica daca e vorba de hainite si accesorii...si am mers, in ciuda crizei si mai ales datorita unor influente externe puternice (thanks, Dri :))! Motive mai concrete pentru care totusi am mers: 1) cand ai datorii maricele (asa cum am eu luna asta), 100 sau 200 RON in plus sau in minus nu mai fac diferenta :); 2) nu puteam rata un targ atat de apetisant mediatizat, trebuia sa vad ce au acolo, sa vad bloggeritele din Paris, gazdele virtuale ale evenimentului (care nu stiu unde s-au ascuns si care in intervalul 2-4 au lipsit cu desavarsire), sa vad ce comori vintage au mai aparut, in plus imi doream sa cunosc unii creatori de handmade stuff...so I went...

Am ajuns pe la ora 2 cand Gina Pistol tocmai pleca si am intrat agitata si entuziasmata in stilul caracteristic, I was having a moment din seria "nu se poate vorbi cu mine acum, sunt in transa"...asa cum mi se intampla de cele mai multe ori cand e vorba de shopping :) Am luat-o sistematic, am parcurs fiecare stand in viteza si panicata sa nu imi scape nimic, apoi inca o data mai lent si desi imi fixasem un buget de 200 RON, special pentru a ma limita, m-am incadrat in suma fabuloasa de 40 RON si nu am achizitionat nimic vintage, doar handmade stuff si am adunat contacte (despre aceasta parte pe meelusha.blogspot.com).


Per ansamblu oferta vintage mi s-a parut scumputa, sentiment impartasit si de alte vizitatoare, desi taxa de participare ca si comerciant era de 90 RON, suma care nu justifica niste preturi mari neaparat. In plus, multe fete le intalnisem si la Cafepedia, iar stocul probabil nu a putut fi refacut in doar o saptamana si nu am gasit ceva senzational la un pret affordable.


Locatia in schimb: superbaaaaaa! Mi-a placut enorm combinatia dintre modernismul Krystal si hainutele vintage, in plus e un sentiment foarte funny sa vezi pe zi un club pe care il stii doar din orele tarzii si sa ii vezi si destinatia putin modificata, a fost foaaaarte aerisit si deloc inghesuit. Plimbarea printre lucrusoare a fost o adevarata placere. Singurul minus: lumina! Dragi organizatori: data viitoare, poate ne luminati calea mai mult. Dupa 15-20 de minute de penumbra simteam deja ca am ochii foarte obositi!

Sfat pretios pentru vizitatoare(si vizitatori): nu va ganditi ca tot ce gasiti la un asemenea targ chiar isi merita banii sau e vintage veritabil, oricat ar fi de pompos standul sau pretentiile unor comercianti. Fiecare e liber sa vanda ce vrea, cum de asemenea esti responsabil pentru ce cumperi...dar totusi doua exemple concrete: o poseta handmade din zilele noastre la 20 RON prezentata ca veche si "de mai demult", desi eu achizitionasem una exact la fel cu 15 RON cu cateva luni in urma la un targ de handmade si o fusta arsa cu fierul de calcat si agatata toata la 25 RON care desi ar fi trebuit scoasa de la V for Vintage apare si la French Bazaar sambata urmatoare... Pacat, ambele stand-uri fiind respectabile...

Chiar si fara achizitii spectaculoase precum la V for Vintage, a fost o experienta placuta si astept cu interes urmatoarea editie.

Hugs & Kisses,
"Vintage Meelusha"

Wednesday, April 14, 2010

Vintage Fairs This Weekend


Dear Vintage Lovers,

daca ati ratat V for Vintage weekendul trecut si stati bine cu bugetul, in acest weekend se organizeaza alte doua targusoare cu comori! Avem asa: sambata 17 aprilie "French Bazaar" la Krystal Glam si "The clothes next door" sambata 17 aprilie si duminica 18 aprilie la Arenele Romane.

Din motive obiective si restrictive financiar vorbind, am decis sa nu ma chinui privind doar si suspinand dupa lucrusoare frumoase pe care nu le pot avea, asa ca nu ma voi apropia de tentatii in acest weekend. Ma doare sufletelul tare tare, dar nu avem ce face, se simte criza...

Enjoy & astept impresii :)

"Vintage Meelusha"

Sunday, April 11, 2010

The V for Vintage Experience :)

Asteptam de mult timp o dimineata de sambata insorita cu fetele la Cafepedia, iar daca a fost sa fie si cu LOLITA - V for Vintage, chiar nu puteam lipsi! Am ajuns pe la 1, desi planul era sa ajungem chiar din primele clipe dupa deschiderea de la ora 12, insa cu fetele cochete asa e pana sunt gata :) Din momentul in care am intrat (achitand o suma mai mult simbolica de 10 RON, care includea si un cocktail delicios si roz of course :)) am inceput sa trepidez in stilul caracteristic, stiind ca ma asteapta atatea lucrusoare dragute, mici comori care isi vor gasi un loc de mare cinste in garderoba mea…

Am incercat sa o luam sistematic in ciuda nerabdarii pe care o simteam, a excitement-ului si a sentimentului chinuitor ca trebuie sa fii foarte perspicace si rapida, ca sa nu iti scape nimic, sa nu pierzi vreo ocazie. La parter: Cristina de la Vintage Wardrobe, Oana de la Vintage Boutique si inca o tipa draguta pe care nu am reusit sa o cunosc in marea agitatie care domnea si multe, multe lucrusoare frumoase si valoroase, din pacate majoritatea rochiilor interesante pentru mine in numere prea mari, eu de obicei purtand 34 sau XS. La etaj, printre altele le-am gasit pe fetele de la Italian Vintage, unde prietena mea a ratat o bluzita superba capturata doar cu cateva secunde inainte de Gina Pistol, care by the way, girls, este superba si foarte naturala! La mansarda, alte comori vintage , intre ele: Vintaggeria. Oferta per total a fost foarte bogata si nimeni nu cred ca a plecat cu mana goala.

La fiecare etaj lucrusoarele si “tarabele” vintage erau amestecate cu tineri artisti si creatori cu “tarabele” lor de handmade, my favorites: fetele de la Chotronette cu niste rochite iesite din basme si fetele de la Pixie Shoes cu cei mai comozi pantofi pe care i-am incercat vreodata, care sunt un mega deal la 250 RON, if you ask me!!!

Referitor la organizare: in ansamblu organizarea mi s-a parut buna, poate cu cateva sugestii pe viitor: felete cu cele mai multe comori vintage de admirat si achizitionat (Cristina si Oana) au fost cam inghesuite intr-o salita mult prea mica pentru numarul de vizitatori, cu o singura cabina de proba insuficienta cererii, iar la mansarda unde domnea ca si in prima incapere de la parter o agitatie si inghesuiala perpetua, caldura era mult prea mare…chiar daca suntem doar in aprilie. Cafepedia e o locatie superba, cred insa ca V for Vintage a crescut prea mult, ca sa mai incapa confortabil acolo. Am avut mare noroc ca am ajuns relativ devreme, daca eram acolo la 12 ar fi fost chiar perfect, pentru ca pe la 3, cand am plecat, era deja prea multa lume si prea multa vanzoleala pentru un vintage hunting placut.

Bilantul meu in materie de achizitii: O rochie superba Vera Mont, anii ’70, un plic inflorat, o gentuta in stare impecabila cu goblen si o brosa cu Camee.


As spune ca a meritat cu siguranta asteptarea si vizitarea, au fost 2 ore very enjoyable si bine investite, iar V for Vintage este un targ care chiar nu trebuie ratat!

Hugs & Kisses,
“Vintage Meelusha”